امانوئل اتولنگی، پژوهشگر ارشد “بنیاد دفاع از دموکراسی” در یادداشتی با عنوان “رهبران ایران علیه غرب موضعگیری میکنند اما فرزندان خود را برای تحصیل و کار به غرب میفرستند” که ماه گذشته در وبسایت “بزینس انسایدر” منتشر شد، با اشاره به انقلاب فرهنگی در دانشگاههای ایران بلافاصله بعد از تاسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۷ و برکناری اساتید سکولار از دانشگاهها، نوشت که اگرچه امروز نیز رهبران جمهوری اسلامی همچنان شعار “مرگ بر امریکا” سر میدهند و «انگلیس را در پشت هر توطئهای میدانند»، اما در همین حال، فرزندانشان «بدون ترس از نگرانیهای اخلاقی و معنوی برای تحصیل به خارج از کشور هجوم میبرند».
آقای اتولنگی از مریم فریدون، دختر حسین فریدون (برادر جوانتر حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی)، به عنوان یکی از این موارد نام برده و با اشاره به تحصیل او در مقطع کارشناسی دانشگاه کلمبیا در آمریکا نوشته که خانم فریدون پس از آن با دریافت بورس تحصیلی “لرد دارندورف” (Lord Dahrendorf) که از جمله بورسهای “دویچهبانک” آلمان است در کالج معتبر “مدرسه اقتصاد لندن” به تحصیل پرداخت و در حال حاضر نیز در در شعبه لندن “دویچهبانک” مشغول به کار است.
مریم فریدون در زمان دانشجویی در نیویورک نیز زمان کوتاهی را به عنوان کارآموز (انترن) در “کمیسیون وضعیت زنان” سازمان ملل متحد مشغول بود که به نظر نمیرسد این موقعیت نیز بدون نسبت خانوادگی و نزدیکیاش به حکومت ایران، قابل دسترس میبود.
نویسندهی یادداشت همچنین با اشاره به سوابق حسین فریدون به عنوان کسی که در سال ۱۳۵۷ از جمله مسوولان تامین امنیت آیتالله خمینی در بازگشت به ایران بود، و پس از آن نیز در مقامهایی چون سفیر جمهوری اسلامی در مالزی و عضو هیأت نمایندگی این حکومت در سازمان ملل متحد مشغول بوده و اکنون نیز دستیار ارشد برادرش است، اهدای بورسیهی تحصیلی “دویچهبانک” آلمان که هدف از آن، “کمک به دانشجویان نیازمند کشورهای در حال توسعه و نوظهور” است به برادرزاده رییس جمهوری اسلامی با توان مالی مناسب را “تعجببرانگیز” توصیف کرده است.
او همسر مریم فریدون را نیز “سجاد خوشرو”، پسر غلامعلی خوشرو، سفیر کنونی جمهوری اسلامی در سوییس معرفی میکند. سجاد خوشرو که دانشآموختهی حقوق “دانشگاه شهیدبهشتی” در ایران است، فوقلیسانس خود را در رشتهی فایننس بینالملل در مدرسهی حقوق دانشگاه هاروارد امریکا گذرانده و هماینک نیز دانشجوی مقطع دکترا در رشتهی مطالعات حقوقی-اجتماعی در دانشگاه اکسفورد انگلستان است. او زمانی به عنوان مترجم، محمد خاتمی را در برخی سفرهای خارجیاش از جمله سفر به نیویورک جهت شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد همراهی میکرد.
امانوئل اتولنگی در ادامه با اشاره به تحصیل مهدی ظریف، فرزند محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، و همچنین احمد عراقچی، برادرزادهی عباس عراقچی، قائممقام و معاون وزارت خارجه در “دانشگاه شهری نیویورک”، مینویسد که مهدی ظریف بیش از ده سال در امریکا تحصیل و زندگی کرده و هرچند که در بازگشت به کشور مدعی شد که در امریکا به عنوان “تحلیلگر دادهها” برای شرکت معتبر ارتباطاتی “ورایزن” (Verzion) کار میکرده اما بر اساس اعلام این شرکت، وی تنها در یکی از شرکتهای پیمانکار ورایزن مشغول به کار بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر