گروه «عرفان» که قرار بود، در هنرسرای «خورشید» اصفهان روی صحنه برود، اجرایش بهدلیل حضور نوازندگان زن روی صحنهٔ اجرا، لغو شد.
به گزارش هرانا به نقل از ایسنا، گروه موسیقی «عرفان» به اصفهان آمده بود تا در اجلاس و جشنوارهٔ میراث فرهنگی ناملموس به اجرای موسیقی نواحی ایران بپردازد، اما با ناملایمتیهایی که از سوی مسوولان برگزاری اجلاس ICCN و مدیران اصفهان صورت گرفت، کنسرت این گروه در هنرسرای «خورشید» هم برگزار نشد.
این گروه موسیقی در آیین افتتاح اجلاس میراث فرهنگی ناملموس برخلاف وعدهٔ مسوولان، بدون حضور زنان نوازندهٔ خود به اجرای موسیقی پرداخت، اما پس از این رویداد به اعضای این گروه قول داده شد تا در هنرسرای «خورشید» با حضور همهٔ اعضا و نوازندگان زن، به اجرای برنامه بپردازند. این در حالی است که در هنرسرا نیز از روی سن رفتن بانوان جلوگیری شد.
به گفتهٔ سرپرست گروه «عرفان»، برخورد تند و توهینآمیز مدیران، محمد طیبی (سرپرست گروه) را بر آن داشت تا برای حفظ جایگاه زنان و حرمتی که برای آن قائل است، از اجرای موسیقی در هنرسرای خورشید خودداری و همراه با اعضای گروه، اصفهان را با دلخوری ترک کنند.
این اتفاق در حالی رخ داد که در زمان برگزاری این اجلاس، زنان کرهای در هنرسرای خورشید هم نواختند و هم خواندند!
اما فرشاد رستمی، از اعضای گروه موسیقی «عرفان» دربارهٔ اجرا نشدن کنسرت موسیقی این گروه در هنر سرای خورشید، به خبرنگار ایسنا گفت: مردم استقبال خوبی برای اجرا کنسرت داشتند، اما اتفاقاتی پیش آمد که منجر به اجرا نشدن کنسرت شد. نحوهٔ ممانعت مسوولان هم بهگونهای بود که هر کسی تقصیر را گردن دیگری میانداخت.
این نوازنده ادامه داد: شخص سومی که غایب بود و شاید هیچ کسی از افرادی که در هنرسرا حضور داشتند، او را نمیشناختند، روند ماجر را هدایت میکرد. بنابراین همه میخواستند ممانعت از برگزاری کنسرت را گردن دیگری بیندازند.
رستمی با بیان اینکه افرادی که در هنرسرا بودند میگفتند، «آقای قطبی – مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان – جلوی برگزاری این کنسرت را گرفته است» اظهار کرد: قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مورد نوشته شده و مدون است و ما برای اجرای این کنسرت مجوز ارشاد را داشتیم.
وی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قوانین مصوب را به همهٔ استانها میفرستد، گفت: براساس قوانین وزارتخانه، باید کنسرت اجرا میشد و از جای دیگری نمیتوانستند، تأکید کنند که اجرا نرویم. شاید کوتاهیهایی از سوی نهادهای گوناگون شده بود، اما واقعیت این بود که هیچ فرد مشخصی نبود که مسبب این اتفاقها باشد.
او افزود: برای روز اول، به احترام اصفهان و ایران و بهدلیل احترامی که برای گروه قائل بودیم، اجرا کردیم تا وقفهای در برنامهٔ اجلاس ایجاد نشود و حسن نیت خود را نشان دادیم. البته به ما گفتند اگر این برنامه را اجرا کنید، شب میتوانید با همهٔ اعضای گروه روی صحنه حاضر شوید.
این عضو گروهٔ موسیقی عرفان ادامه داد: انگار این حرف را زدند تا کارشان انجام شود و از روز بعد، تلفنشان را از دسترس خارج یا خاموش کردند و جوابی به ما ندادند. این توهین به یک گروه نیست، این کار توهین به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به موسیقی و به فرهنگ ایران است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر