۱۳۹۳ شهریور ۸, شنبه

داعش زنان و کودکان ایزدی را زنده به گور کرد


يكشنبه, 26 مرداد 1393
مدارک و شواهد نشان می دهد تاکنون ۵۰۰ ایزدی به قتل رسيده اند، برخی از این قربانبان زنده به گور شده اند. و تاکنون بیش از ۳۰۰ زن ایزدی نیز به عنوان برده ربوده شدند.
به گزارش « محبت نیوز» روزنامه ایندپندنت چاپ بریتانیا در رابطه با بحران عراق به نقل از وزیر حقوق بشر عراق می نویسد، پیکارجويان داعش در جریان یکی از حملات خود به اقلیت قومی-مذهبی ایزدی (یزیدی)، زنان وکودکان ایزدی را زنده به گور کردند.
به نقل از صدای امریکا، بنا به گزارشها در این گزارش آمده است، اجساد در یک گور دسته جمعی در کوههای اطراف سنجار کشف شد. هزاران پناهنده کرد زبان گرسنه در این منطقه کوهستانی به دام افتاده اند.
محمد شیعه السودانی، وزیر حقوق بشر عراق، گفت دولت متبوع وی مدارک و شواهدی دارد که نشان می دهد تاکنون ۵۰۰ ایزدی به قتل رسيده اند. برخی از این قربانبان زنده به گور شده اند. این مقام عراقی افزود که بیش از ۳۰۰ زن ایزدی نیز به عنوان برده ربوده شدند.
حمله داعش به ایزدیها «هم از نظر قانونی و هم در واقعیت، نسل کشی» توصیف شده است. بر اساس برآورد سازمان ملل متحد دست کم ۵۶ کودک فقط از تشنگی در اردوگاه های کوه سنجار جان دادند.
ماهيت وحشت انگیز رو به گسترش حملات داعش در منطقه شمالی عراق محرکی برای اقدام عملی از سوی آمریکا شد، بطوریکه بارک اوباما، رئیس جمهوری ايالات متحده، گفت تصمیم به عملیات هوائی برای جلوگیری از مرگ بیشتر و ارسال کمکهای بشر دوستانه لازم بود.
فرماندهی مرکزی آمریکا گفت، در طول عملیات روز شنبه، ۱۸ مرداد (۹ اوت) چهار حمله هوائی توسط هواپیماها و پهپادها صورت گرفته است که در آن پیکارجويان داعش که یکسره به سوی غیر نظامیان آتـش می گشودند، هدف قرار گرفتند.
مقامات نظامی می گویند در دور سوم حملات هوائی نفربرهای زرهی و یک کامیون را منهدم کردند.
آقای اوباما با ذکر اینکه ارتش آمریکا نمیتواند صلح را در عراق برقرار سازد، می گوید حملات هوائی «بخشی از یک پروژه دراز مدت»است که تا تشکیل یک دولت کارآمد در عراق که بتواند امنیت را در داخل مرزهای خود تضمین کند، ادامه خواهد داشت.
بریتانیا هم نخستین محموله کمکهای بشر دوستانه برای پناهندگان در کوههای سنجار را از طریق هوایی ارسال کرد.
جاستین گرینینگ، از سازمان توسعه بین المللی، می گوید، «جامعه جهانی از وضعیت اسفبار ایزدیها متحیر شده است. آنها با شرایط ترسناک و مخوفی مواجهند، پس از گریز از تعقیب افراطیون داعش در کوههای سنجار به دام افتاده اند.»
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، و آقای اوباما در تماس تلفنی پيرامون ارسال کمکهای انسانی از طریق هوائی گفتگو و توافق کردند که برای رویاروئی با پیشروی داعش به یک «راه حل دراز مدت» نیاز است.
یک سخنگوی دفترکامرون گفت، «نخست وزیر با استقبال از کوششهای آمریکا بصراحت گفت که ما مشتاق همکاری با آمریکائیها در تلاش های بشر دوستانه هستیم.»
وی اضافه کرد، «آنها توافق کردند که اولويت فوری با رساندن مایحتاج حیاتی به کسانی است که در کوه سنجار بدام افتاده اند، و بریتانیا در رساندن چنین کمکهائی از طریق هوائی به آمریکا می پیوندد.»
سخنگوی دفترکامرون گفت، «رهبران آمریکا و بریتانیا می دانند که این کمکها راه حل دراز مدت نیست و باید راهی یافت که سلامت و امنیت این افراد را تأمین کند وجلوی نسل کشی را

دادگاه انتظامی وکلا رای به تمدید پروانه وکالت نسرین ستوده داد


شعبه‌ی اول دادگاه انتظامی وکلا، درخواست دادستانی تهران برای تعلیق پروانه‌ی وکالت نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر را رد کرد.
رضا خندان، همسر خانم ستوده، ساعتی قبل، با اعلام این خبر در صفحه‌ی فیسبوک شخصی‌اش نوشت که بر اساس حکمی که امروز شنبه (۸ شهریور-۳۰ آگِست) ابلاغ شده، این وکیل دادگستری هم‌چنان می‌تواند به حرفه‌ی خود، "وکالت" ادامه دهد.
جلسه رسیدگی به شکایت معاون دادستان تهران و سرپرست "دادسرای شهید مقدس" (اوین) از نسرین ستوده، روز یکشنبه گذشته (۲ شهریور-۲۴ آگست) در محل کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد و در جریان آن، خانم ستوده گفت که در دفاع از زندانیان سیاسی و قربانیان نقض حقوق بشر، تنها به سوگندنامه‌ای که در زمان دریافت پروانه‌ی وکالت امضا کرده بود عمل کرده، و در درستی کارش، «لحظه‌ای تردید نداشته و ندارد».
نسرین ستوده روز ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” بازداشت و بعدها در دادگاه به ۶ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۱۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
در این میان، حکم محرومیت او از وکالت نیز با توجه به عدم صلاحیت دادگاه انقلاب برای صدور حکم در این خصوص، مورد قبول دادگاه انتظامی وکلا قرار نگرفت و خود این دادگاه، مسوول رسیدگی به این پرونده شد.

زنان تنها یک دهم درآمد جامعه را دارند


به گفته فهیمه فرهمندپور مدیرکل دفتر زنان و خانواده وزارت کشور، نیمی از جمعیت کشور که دو سوم فعالیت‌های روزمره را برعهده دارند زنان هستند، ولی تنها یک دهم درآمد‌ها و یک درصد مالکیت‌ها را برعهده دارند.
به گزارش هرانا به نقل از ایرنا، فهیمه فرهمندپور درهمایش یک روزه زن، هنر، صنعت و توسعه ملی در بوشهر با اشاره به نقش زنان در تولید ثروت و خدمات، ساماندهی فعالیت‌های پراکنده آنان در قالب یک ساختار و تشکیلات را ضروری دانست و گفت: «نیمی از جمعیت کشور که دو سوم فعالیت را برعهده دارند زنان هستند ولی تنها یک دهم درآمد‌ها و یک درصد مالکیت‌ها را برعهده دارند.»
وی با اشاره به اینکه مشکلاتی که زنان دارند ناشی از فرهنگ و نگاه سنتی گذشتگان است، گفت: «امروز با تغییر معیار‌ها به جای قدرت بدنی و اقتدار افراد، هوش، ابتکار و خلاقیت آن‌ها مطرح است.»
«عدم تقارن جنسیتی» یکی از مشکلات بازار کار در ایران است. چندی پیش شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، درباره وضعیت نامناسب اشتغال زنان گفت: «حدود ۱۲ درصد زنان ایرانی، شاغل هستند و این آمار در خوشبینانه‌ترین حالت ۱۴ درصد است. از سوی دیگر سه درصد نمایندگان مجلس را زنان تشکیل می‌دهند و ۱/ ۱۲ درصد زنان، سرپرست خانوار هستند که ۸۲ درصد آنان بیکارند.»
به گفته وی ایران به سمت زنانه شدن سرپرستی خانوار، سالمندی زنان و همچنین زنانه شدن فقر پیش می‌رود.

حذف بیش از هشت ‌هزار ظرفیت پذیرش زنان در دانشگاه‌ها طی سه سال


در نشست «زنان و عدالت آموزشی» که در تهران برگزار شد، اعلام شده از سال ۹۱ تا ۹۳، هشت هزار و ۶۰۰ ظرفیت برای تحصیل زنان در دانشگاه‌های ایران حذف شده است.
به گزارش هرانا، روزنامه «شهروند» شنبه هشتم شهریور، به نقل از پرستو اللهیاری، پژوهشگر اجتماعی که در این نشست سخن گفته، گزارش داد: «در سال ۱۳۹۱ در ٣۶ دانشگاه، سهم زنان را از رشته‌های ورودی حذف کردند، به‌طوری که در این رشته‌ها پنج ‌هزار و ١٧٨ مرد پذیرفته شدند، درحالی‌که در این رشته‌ها هیچ زنی پذیرفته نشد.»
این پژوهشگر افزود: «در‌سال ٩١، دو‌هزار و ٣١٩ ظرفیت، در ‌سال ٩٢ سه‌هزار و ٩۶٢ و در ‌سال ٩٣ دو‌هزار و ٣١٩ ظرفیت برای تحصیل زنان در دانشگاه‌ها حذف شده است.»
حذف سهم زنان در شماری از رشته‌های ۳۶ دانشگاه‌ ایران که در سال‌های پایانی دولت پیشین ایران آغاز شده بود، ظاهرا همچنان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش «حالا و با آمدن دوباره فصل کنکور و توزیع دفترچه‌ها، گفته می‌شود در تعدادی دانشگاه این سهمیه‌بندی‌ها رفع شده اما در ٢٩ دانشگاه دیگر، سهمیه‌بندی جنسیتی هنوز پابر جاست.»

قتل دختر جوان بدست برادر با انگیزه ناموسی


سهیلا فاتحی، دختر ۲۱ ساله اهل کامیاران به دلایل ناموسی بدست برادر خود به قتل رسید.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در هفته نخست شهریور ماه، سهیلا فاتحی، دختر ۲۱ ساله ساکن شهرک بعثت شهر کامیاران در یک نزاع خانوادگی که با انگیزه ناموسی صورت گرفته بود توسط برادر خود بوسیله چاقو مجروح گردید، نامبرده در زمان انتقال به بیمارستان به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
مجلس ختم نامبرده در ۵ شهریورماه در مسجد امام علی شهرک بعثت شهر کامیاران برگزار شد، لازم به توضیح است در زمان تنظیم این گزارش هیچ اطلاعی از بازداشت فرد ضارب در دست نیست.

۱۳۹۳ شهریور ۴, سه‌شنبه

دادگاه تجدید نظر فاطمه هاشمی پایان یافت


فاطمه هاشمی پس از اتمام دادگاه تجدیدنظر با حضور در جمع خبرنگاران گفت: نماینده دادستان در جلسه حضور نیافت و نسبت به این امر اعتراض کرده و جلسه دادگاه را ترک کردیم.
به گزارش هرانا به نقل از ایرنا:
دادگاه تجدیدنظر فاطمه هاشمی ساعت ۹ روز یکشنبه در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی تهران آغاز شد اما به علت حضور نیافتن نماینده دادستان، این دادگاه خاتمه یافت.
دادگاه رسیدگی به اتهامات فاطمه هاشمی رفسنجانی ۱۸ دی سال ۹۲ در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی احمدزاده برگزار شد.
البته پس از برگزاری دادگاه، علی لاریجانی رییس طویله شورای اسلامی در نامه‌ای به علیرضا آوایی رییس سابق دادگستری کل استان تهران نوشت: 
براساس آنچه در رسانه‌ها منعکس شده، خانم فاطمه هاشمی امروز ۱۸/۱۰ /۹۲ در دادگاهی حاضر شدند و در مصاحبه‌ای اعلام کردند به دلیل مطالبی که علیه اینجانب مطرح کردند به دادگاه فراخوانده شده‌اند، در حالیکه بنده هرگز شکایتی نسبت به ایشان نداشته و ندارم.
در ادامه این نامه آمده است: مطلبی اگر نسبت به اینجانب مطرح کرده‌اند، احتمالا به دلیل عصبانیت نسبت به مطالبی بوده که در طویله نسبت به اخوی ایشان مطرح شد و بنده هم تذکر به گوینده دادم که احتمالا نشنیدند، به هر تقدیر وجهی برای رسیدگی به این امر نمی‌بینم و بنده نسبت به کسانی که سال گذشته با کفش و مهر به حقیر حمله کردند، شکایتی نکردم، این خواهر محترمه که فقط حرفی زدند و بنده نسبت به سخنان ایشان گله‌ای ندارم، علی ایحال به هر نحوی که مصلحت می‌دانید، این پرونده را مختومه نمایید.
علیزاده طباطبایی وکیل مدافع فاطمه هاشمی نیز‌‌‌ همان زمان در گفت‌و‌گویی اعلام کرد: قبلا هم اعلام کرده بودیم چون این پرونده شاکی خصوصی ندارد و اتهام نشر اکاذیب فقط با شکایت شاکی خصوصی قابل پیگیری است، اقدام دادستانی خلاف قانون است.
در ‌‌‌نهایت، اوایل بهمن سال گذشته، شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران، فاطمه هاشمی را به شش ماه حبس که به مدت دو سال تعلیق شده است، محکوم کرد.
پس از صدور این حکم، فاطمه هاشمی ۲۶ بهمن ماه با ارایه لایحه‌ای، به حکم دادگاه اعتراض و پرونده برای رسیدگی در مرحله تجدید نظر به شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران ارجاع شد.
بر اساس این گزارش در کیفرخواست صادره از سوی دادستانی تهران، اتهام فاطمه هاشمی نشر اکاذیب عنوان شده است.
فاطمه هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی اواخر مرداد سال گذشته به دلیل اظهاراتش درباره مباحث مطرح شده در جلسات رای اعتماد به وزیران پیشنهادی دولت یازدهم در یکی از رسانه‌ها، به شعبه ۱۲ دادسرای فرهنگ و رسانه احضار و برای وی پرونده تشکیل شد.

۱۳۹۳ شهریور ۲, یکشنبه

خیابان‌خوابی دختر دانشجو در تهران به دلیل تاخیر ۱۰ دقیقه‌ای در رسیدن به خوابگاه



Girls-Dorm-Iran
یک دانشجوی دختر “دانشگاه علامه طباطبایی” در تهران، به دلیل ممانعت از ورود او به خوابگاه به دلیل دیر رسیدن، مجبور شد یک شب را تا صبح در خیابان سپری کند.
این دانشجوی مقطع کار‌شناسی ارشد که در “خوابگاه خودگردان فاطمه‌الزهرا” ساکن است، روز شنبه (۱ شهریور-۲۳ آگست) با «وحشتناک» توصیف کردن ماجرای آن شب، به خبرگزاری “ایسنا” گفته است: «آن‌ شب حدود ۱۰ یا ۱۵ دقیقه دیر رسیدم و هر چه به مسوول خوابگاه اصرار کردم که هیچ سرپناه دیگری ندارم و اگر وارد نشوم باید تا صبح کنار خیابان بمانم، مسوول خوابگاه اجازه ورود به من نداد.»
وی که “ایسنا” نام اختصاری او را “ش- الف” اعلام کرده، افزوده که با وجود “نیم ساعت التماس” برای باز کردن در و ابراز نگرانی نسبت به «احتمال ایجاد مزاحمت‌ از سوی کارگران ساختمانی داخل کوچه، اما مسوول خوابگاه باز هم راضی به باز کردن در نشد».
این دانشجو ادامه داده که سپس به چند مهمان‌سرا مراجعه کرده اما «از آن‌جایی که نامه اماکن را می‌خواستند» به وی اتاق ندادند و هیچ‌کدام از دوستان و آشنایان‌اش نیز در آن شب در منزل نبودند: «تنها من ماندم و خیابان‌هایی که سیاهی شب و سکوت ترسناکی آن را فرا گرفته بود و تنها گه‌گاه صدای بوق و ترمز ماشین‌ها بود که زهره ترکم می‌کرد.»
او توضیح داده که بعد از ناامید شدن از یافتن سرپناه به یاد “ترمینال” افتاده است: «راهم را به سمت ترمینال که سالن آن شاید امن‌ترین مکان برای من بود کج کردم. ساعت ۳ و نیم بود که خود را با آژانس به ترمینال رساندم و شب را روی صندلی با چشمانی خیره به کفش‌های مسافران گذراندم.»
این دانشجو همچنین از ارسال نامه‌ اعتراض و شکایت خود به “اتحادیه خوابگاه‌های خودگردان” خبر داده و گفته که «هنوز خبری نشده است».
علی‌رضا شوکتی، “رییس اتحادیه خوابگاه‌های خودگردان کشور” نیز با تایید این اتفاق به “ایسنا” گفته که این خانم با ۱۰ دقیقه تاخیر به خوابگاه رسید و «از لحاظ قانونی نباید درب باز می‌شده اما از لحاظ اخلاقی و عرف جامعه با توجه به شرایط جامعه باید اجازه ورود به این خانم داده می‌شد».
مدیر “خوابگاه فاطمه الزهرا” و عضو هیأت مدیره “اتحادیه خوابگاه‌های خودگردان” هم با بیان این‌که «مطابق قانون راس ساعت ۱۰:۳۰ باید درب خوابگاه بسته شود»، گفته است: «ما باید به قانون عمل کنیم یا به اخلاق؟ در صورت ورود این خانم متهم به بی‌قانونی می‌شدیم و حال متهم به بی‌اخلاقی.»
“خواب‌گاه‌های خودگردان” به آن دسته از خواب‌گاه‌ها گفته می‌شود که توسط بخش خصوصی و با نظارت مستقیم دانشگاه‌ها اداره می‌شوند.
هم‌چنین، بندی از آیین‌نامه و مقررات خواب‌گاه‌های “دانشگاه علامه طباطبایی” در ارتباط با ورود و خروج دانشجویان می‌گوید که «آخرین ساعت مجاز ورود به خوابگاه از سوی اداره‌ی خوابگاه‌ها تعیین می‌شود و بعد از آن درب‌های ورودی بسته» و «در صورت مراجعه بعد از ساعت مقرر، مورد، ثبت و برابر مقررات برخورد خواهد شد».

۱۳۹۳ شهریور ۱, شنبه

دادگاه فاطمه هاشمی روز آینده برگزار می شود



 جلسه رسیدگی به پرونده فاطمه هاشمی صبح فردا در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران برگزار می‌شود.
به گزارش هرانا به نقل از مهر، فاطمه هاشمی ششم شهریور ماه سال ۹۲ به اتهام انتساب مطالب خلاف واقع به روسای قوای قضاییه و مقننه به شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه احضار و حدود یک ماه بعد برای او قرار مجرمیت صادر و پرونده به شعبه اول دادگاه انقلاب ارسال شد.
دادگاه وی روز چهارشنبه ۱۸ دی ماه سال گذشته در شعبه اول دادگاه انقلاب برگزار و وی به ۶ ماه حبس تعزیری که به مدت دو سال تعلیق شده است، محکوم شد.
با اعتراض فاطمه هاشمی و وکیلش به رای دادگاه پرونده برای رسیدگی به شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر فرستاده شد که صبح فردا به این پرونده رسیدگی می‌شود.

۱۳۹۳ مرداد ۲۹, چهارشنبه

یکی از زنان معترض در جریان مسابقات والیبال همچنان در بازداشت بسر میبرد



 با وجود گذشت ۵۸ روز همچنان یکی از بانوانی که در تجمع برای حضور بانوان در استادیوم آزادی به قصد تماشای مسابقات والیبال شرکت کرده بود در بازداشت بسر می‌برد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۳۰ خرداد ماه سال جاری تعدادی از زنان و دختران ایرانی برای حضور در استادیوم آزادی و تماشای مسابقات والیبال در جلوی درب غربی ورزشگاه آزادی تجمع کردند که این تجمع با خشونت و حمله پلیس روبه رو شد.
در این تجمع ۱۵ تن از بانوان معترض توسط نیروهای انتظامی بازداشت و به بازداشت‌گاه وزرا منتقل شدند. عصر‌‌‌ همان روز اکثر بانوان بازداشت شده پس از اخذ تعهد و گرفتن عکس از ایشان آزاد شدند.
از این میان یکی از شرکت کنندگان (غ.ق) با وجود گذشت ۵۸ روز کماکان در بازداشت بسر می‌برد.

۱۳۹۳ مرداد ۲۶, یکشنبه

احضار تلفنی و بازداشت یک شهروند بهایی


 روحیه قوامی نیک شهروند بهایی ساکن کرج در پی احضار تلفنی به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روز یک‌شنبه ۲۶ مرداد ماه روحیه قوامی نیک شهروند بهایی ساکن کرج در پی احضار تلفنی به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات در کرج بازداشت و هنگام ظهر به زندان اوین منتقل شد.
وی که دارای یک دختر ۴ ساله است تا لحظه تنظیم این خبر موفق به تماس با بستگان خود نشده است.
گفتنی است، از اتهامات و علت بازداشت این شهروند بهایی اطلاع دقیقی در دست نیست.

معاون حقوقی رئیس جمهور: تغییرات صد‌‌درصدی منشور حقوق شهروندی در بخش زنان


معاون حقوقی رئیس جمهور از تغییر کامل بخش منشور حقوق شهروندی در قسمت مربوط به زنان خبر داد و گفت: برخلاف پیش نویس اولیه برای بخش مربوط به حقوق زنان، سر فصلی جداگانه در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایلنا، پس از گذشت حدود چهار ماه از استقرار دولت یازدهم، متن پیش نویس منشور حقوق شهروندی از سوی معاونت حقوقی ریاست جمهوری تدوین و منتشر شد، در این پیش نویس، حقوق زنان نیز در بخشی مشترک در کنار خانواده، کودکان و کهنسالان در نظر گرفته شده بود که با انتقاد گسترده فعالان حقوق زنان رو به رو شد.
در این منشور نه تنها بخش جداگانه‌ای برای زنان در نظر گرفته نشده بود، بلکه به گفته برخی حقوقدانان و فعالان حوزه زنان، مسائل مهمی همچون نقش زنان در سیاستگذاری‌ها و برنامه ریزی‌های کشور هم در نظر گرفته نشده بود.
این انتقادات تا جایی پیش‌ رفت که جمعی از فعالان زن و کنشگران جامعه مدنی در نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار به تعویق افتادن تصویب این پیش نویس شدند و معاونت امور زنان و خانواده و معاونت حقوقی ریاست جمهور نیز اعلام کرد؛ آماده گرفتن نظرات و پیشنهادات کار‌شناسان و فعالان حوزه مدنی برای تغییر در این بخش و همچنین سایر بخش‌ها است.
الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رئیس جمهور در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی در بخش زنان ۱۰۰ درصد تغییر داشته است، گفت: بخش مربوط به زنان در پیش نویس جدید از حقوق دیگر افراد جدا شده است.
وی ادامه داد: پس از انجام بحث‌های کار‌شناسی مختلف و گرفتن نظرات، محتوای این منشور در بخش زنان با تغییرات قابل توجهی روبرو بوده است.
امین‌زاده در مورد چگونگی تصویب این منشور تصریح کرد: سعی ما این است که پس از دستور رئیس جمهور، این منشور را به شکل مصوبه هیات وزیران در آورده و برای اجرا ابلاغ کنیم.

۱۳۹۳ مرداد ۲۵, شنبه

تجمع کودکان شین آباد مقابل ساختمان ریاست جمهوری



 کودکان شین آبادی به همراه خانواده‌هایشان امروز با حضور در مقابل ساختمان ریاست جمهوری اعتراضشان نسبت به نصف بودن دیه را مطرح کردند.
به گزارش ایرنا، کودکان شین آباد به همراه والدینشان امروز (سه شنبه) در مقابل ساختمان ریاست جمهور حضور یافتند که خواسته‌هایشان از ریاست جمهوری را مطرح کرده و نسبت به نصف بودن دیه اعتراض کنند.
والدین این کودکان براین باورند که کودکانشان در مدرسه آتش گرفته‌اند و آموزش و پرورش باید جبران خسارت کند.
این کودکان همچنین می‌گویند به دلیل مونث بودن، ۵۰درصد دیه از آنان کسر می‌شود که نسبت به این تصمیم دیه معترض هستند.
وکیل دانش آموزان شین آباد در گفت‌و‌گویی در این خصوص گفت: «خرج و مخارج، هزینه زندگی و آینده این دخترکانی که صورتشان را کامل از دست داده‌اند و حتی شاید نتوانند ازدواج کنند برایشان سنگین است.»
«حسین احمدی نیاز» افزود: «دولت باید برای آن‌ها مستمری تعریف کند و براین اساس مستمریشان را پرداخت کند.»
وکیل دانش آموزان شین آبادی اظهار کرد: «براساس اصل ۱۱۳ و اصل ۱۲۱ قانون اساسی و سوگندی که ریاست جمهوری خورد، از ایشان انتظار داریم تا مصوبه‌ای گذرانده و کاری برای این کودکان انجام دهند.»
وی ادامه داد: «خواسته‌های این کودکان از رییس جمهور مشروع و قانونی است و امیدواریم اقدام مناسبی برای این کودکان انجام شود.»
محسنی اژه‌ای سخنگوی دستگاه قضا در شصت و ششمین نشست خبری در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر پرداخت نصف بیمه به دختران شین آبادی، گفت: «دیه زن و مرد برابر نیست ولی ترتیبی داده شده که برابر باشد و بنده موضوع دیه بچه‌های شین آباد را بررسی می‌کنم.»
دانش آموزان شین آباد از توابع شهرستان مرزی پیرانشهر در آذر سال ۱۳۹۱دچار آتش سوزی شدند.
حادثه زمانی روی داد که بخاری نفتی این کلاس آتش گرفت و تلاش سرایدار مدرسه برای خاموش کردن آن با استفاده از کپسول آتش نشانی موثر واقع نشد. سرایدار مدرسه وقتی نتوانست آتش را خاموش کند، اقدام به انتقال بخاری به بیرون از کلاس کرد که در این موقع بخاری منفجر شد و آتش به تمام سطح کلاس سرایت کرد.